Selleks, et vili enne kuivatisse jõudmist niiskust juurde ei koguks ja juba kuivatatud vili hästi säiliks, on kõige sobilikum kasutada teravilja hoiustamiseks mõeldud spetsiaalseid punkreid. Neid on kaht põhilist liiki – koonus- ja lamepõhjaga punkrid. Korralike täislahenduste puhul on mõlemad automaatsed, varustatud ventilatsioonisüsteemi ja anduritega temperatuuri ja taseme mõõtmiseks.

Punkrite täitmine ning tühjendamine toimub konveierite ja elevaatoritega. Üldjuhul asetsevad punkrid kuivatikompleksi juures ja vili läheb neist otse kuivatisse ning kuivatatud vili uuesti punkrisse.

Eriti läbi mõeldud peab punkrisüsteem olema läbivoolukuivati puhul, samas portsjonkuivati kuivatab teatud koguste kaupa ning on selle tõttu mõnevõrra vähenõudlikum, aga ka selle töö muudavad lähedal asuvad punkrid efektiivsemaks.