Kogu menüü oli kokku pandud kohalikust toorainest. Isegi lauale toodud vesi oli pärit Alatskivi Punasest allikast ja Pühtit sa pühast allikast.

Tartumaa põllumeeste juht Jaan Sõrra kinnitas, et tema jaoks on parim Peipsiääre toit ikka Peipsi sibul, mis on kuulus nii Eestis, Euroopas kui Venemaal.

Ajakirjanik Vahur Kersna kiitis eriti Alatskivi veini. "Eestlased oskavad. Kui eestlane võtab end kokku ja midagi teeb, on terve maailm käpuli, lihtsalt käpuli.

Maaeluministeeriumi eestvedamisel hakati eelmisel aastal valima Eesti toidupiirkondi, et pöörata suuremat tähelepanu kohalikule toidule ja toidukultuurile. Alatskivi lossis anti Peipsimaale eile toimunud suurejoonelisel õhtusöögil üle pooleteisemeetrine sümboolne rändkahvel - algas Peipsimaa maitsete aasta.