Veini valmib tänavusest saagist Prantsusmaal 5,2-5,4 miljonit hektoliitrit (1 hektoliiter = 100 liitrit). Seda peetakse väikeseks mahuks, kuid siiski paremaks, kui 2013. aastal, mil rahetormid enamuse saagist ära lõhkusid. Toona saadi veini vaid 3,8 miljonit hektorliitrit, mis on senini madalaim toodang alates 1991. aastast.

Kohalike viinamarjakasvatajate ja veinitootjate komitee esindaja Bernard Farges sõnul on tänavu seni kaotust tunda vaid nende veinide osas, mis kiiresti turule jõuavad, näiteks roosad ja Cotes de Bordeaux. Kuid defitsiit süveneb 2015. aastal, kui saavad valmis veinid, mille müügieelne valmimisaeg on pikem.

"Kui tänavune saak oleks olnud sama halb kui 2013. aastal, oleks tegemist olnud katastroofiga, mitte ainult tootjatele, vaid ka edasimüüjatele ja kõigile teistele võrgustiku osapooltele," sõnas Farges portaalile The Local.

Ta lisas, et mõistet "täiuslikud ilmastikutingimused" mäletatakse tänavuse aasta kontekstis tulevikus kui "õnnelikku saaki".

Õhutemperatuur oli septembris tavapärasest 2,2 ja oktoobris 2,6 kraadi kõrgem - kõrgeim viimase 20 aasta jooksul.

"Sellest võidavad kõik veinid," selgitas Farges ja lisas, et niisugune aastakäik on veinide hulgas väga haruldane.