Dieedi eesmärk on ära hoida tüsistusi – kõhunäärme-, maksa- sapipõie-, kaksteistsõrmiksoole-, peen- ja jämesoolepõletikku.

Üldine raviprintsiip on: valku normaalses või natuke suuremas koguses (toiduained hästi peenestatud kujul!), rasva natuke vähem (40 g võina ja 40 g õlina toitudes), samal ajal piirata magusa (suhkru, mee, tärklisetoitude) tarvitamist.

Tuleb kindlasti meeles pidada, et operatsioonijärgne aeg on kosumise aeg; toidu päevane kalorsus peaks olema 2500–3000 kcal, jaotatuna 6–7 söögikorra peale, kuid mitte mingil juhul ei tohi süüa vastu ööd. Päevas süüa kokku 2700–3000 g toitu.

Samal ajal ei erine see dieet väga tugevasti maolõikuse puhuks soovitatud dieedist nr 5rcI.